Голова правління Діамантбанку Ходачук заявляє про наявність інвестора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління Діамантбанку Ходачук заявляє про наявність інвестора

Кредит&Депозит
1933
Голова правління неплатоспроможного Діамантбанку (Київ) Олег Ходачук заявляє про наявність інвестора на купівлю банку.
Про це він написав у соціальній мережі Facebook.
На думку Ходачука, перехідний банк, створений на базі визнаного неплатоспроможним Діамантбанку, матиме достатній обсяг привабливих активів, і на нього вже є потенційний інвестор.
“За 4 дні після введення адміністрації проведено колосальну роботу працівниками банку, результатом якої в перший робочий день наступного тижня буде подано заявку “кваліфікованого” інвестора шляхом – “створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку”, – написав він.
Ходачук зазначив, що Фонд гарантування вкладів у п’ятницю вже зробив відповідне оголошення про початок відкритого конкурсу серед попередньо кваліфікованих інвесторів.
Голова правління підкреслив, що менеджмент банку планує компенсувати в перехідному банку всі вклади населення та частину вкладів юридичних осіб.
Напередодні він повідомив, що загальний обсяг коштів на коррахунку в НБУ, на рахунках в банках під страховий депозит для платіжних систем і готівку в касі банку по всій мережі на момент введення тимчасової адміністрації становив 600 млн гривень.
Як повідомляли Українські Новини, 24 квітня Національний банк визнав неплатоспроможним Діамантбанк, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію.
Акціонерами банку є Давид Жванія (23,8% акцій) і колишній депутат Ради від “Народного фронту” Микола Мартиненко (2,5% акцій).
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 24-е місце (7,4 млрд гривень) серед 93 діючих банків.
22 квітня Солом’янський районний суд Києва відмовився заарештувати Мартиненка і віддав його на поруки 15 депутатам парламенту, міністру молоді спорту Ігорю Жданову і заступнику голови Центральної виборчої комісії Андрію Магері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас