Гельмут Коль відсудив у свого біографа мільйон євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гельмут Коль відсудив у свого біографа мільйон євро

Світ
373
Екс-канцлер Німеччини Гельмут Коль виграв суд проти журналіста Геріберта Швана, який видав його біографію.
“Земельний суд Кельна призначив відшкодувати збиток колишньому канцлеру Колю в сумі 1 млн євро”, – цитує “Укрінформ” місцеве телебачення. Суддя визнав, що книга “Заповіт. Протоколи Коля” біографа політика Геріберта Швана і журналіста Тільмана Йенса завдала серйозної шкоди праву на особисте життя 87-річного позивача.
Постанова суду поки що не вступила в силу.
Адвокати 87-річного Коля наполягали на 5 мільйонах євро компенсації моральної шкоди.
Процес стартував у земельному суді Кельна, в березні 2016 року. Коль і Шван пересварилися перед виходом у світ четвертого і заключного тома біографії. У 2014 році суд Кельна постановив, що автори бестселера не мають права тиражувати в подальшому більшість цитат Коля, оскільки перед початком роботи над книгою Шван письмово зобов’язався не використовувати їх без дозволу.
У біографії наводиться зміст особистих бесід з політиком – у Швана виявилося близько 600 годин записів розмов з Колем у 2001-2002 роках. Вони, як стверджують адвокати, опубліковані всупереч волі Коля. У бесідах колишній канцлер розповідав про особисте життя, а також був відвертий з приводу своїх політичних конкурентів і відомих особистостей, з якими зустрічався. Зокрема, екс-президента СРСР Михайла Горбачова він назвав “дурнем”, а нинішній главі уряду ФРН Ангелу Меркель дорікнув в тому, що вона не повною мірою проявляє характер.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас