WD представила гелієвий жорсткий диск на 12 Тб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WD представила гелієвий жорсткий диск на 12 Тб

Фондовий ринок
1022
Western Digital випустила новий жорсткий диск для корпоративного ринку. Пристрій має 12 Тб пам’яті і реалізований за технологією HelioSeal, коли замість повітря диск заповнюють гелієм. Технологія не тільки збільшує продуктивність, але і знижує енерговитрати.
У гонитві за ємністю виробники постійно збільшували кількість магнітних дисків і прочитуючих головок усередині жорстких дисків. Кожен з цих дисків обертається усередині корпуса з великою швидкістю, і кількість магнітних дисків дійшла до того, що на їх швидкість став сильно впливати опір повітря. Щоб позбутися цього, творці вирішили заповнити диски чимось більш легким, ніж повітря — був обраний гелій, бо він у 7 разів менш щільний. Це дозволило позбутися зайвого опору, підвищивши продуктивність.
Western Digital вдалося вперше вмістити 8 магнітних дисків по 1,5 Тб кожен в один корпус у форм-факторі 3.5″. Крім пам’яті в 12 Тб і низького енергоспоживання, диск має функцію екстреного видалення вмісту і шифрування записуваної інформації.
Виробник заявляє про те, що відсоток відмови становить 0,35%. Диски підходять для проектів, в яких потрібні великі обсяги енергоефективної пам’яті. Поки що ціна на диски невідома, але вони вже направлені дистриб’юторам і скоро з’являться на Amazon і в інших магазинах.
Майже за півтора року компанія збільшила ємність своїх гелієвих дисків на 2 Тб. У попередній серії подібних дисків від WD використовувалося 7 магнітних пластин, а щільність запису на квадратний дюйм становила 816 Гбіт. У новому диску показник щільності збільшений до 864 Гбіт на дюйм. Компанія продає кілька моделей для різних типів SAS і SATA інтерфейсів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас