У Москві пройшла найбільша в Росії конференція з блокчейну і криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві пройшла найбільша в Росії конференція з блокчейну і криптовалют

Фінтех і Картки
303
19 квітня в московському центрі Digital October пройшла щорічна, найбільша в Росії конференція, присвячена блокчейну і криптовалютам, – Blockchain & Bitcoin Conference Russia. Вона зібрала 750 відвідувачів і 30 спікерів – блокчейн-практиків і теоретиків з Європи, Америки та Африки.
У Москві пройшла найбільша в Росії конференція з блокчейну і криптовалют
Blockchain & Bitcoin Conference проводиться в Москві вже вп’яте. За словами організаторів – івент-компанії Smile-Expo, – тема давно вийшла за рамки IT. Тепер це ціла ідеологія і гігантська галузь розробок для бізнесу та суспільства.
За останні чотири роки індустрія помітно просунулася, капіталізація Bitcoin досягла 17 млрд доларів, а кількість нових проектів збільшується у геометричній прогресії. Це означає, що сьогодні вже недостатньо просто зібрати всіх в одній залі, щоб поговорити на спільні теми, кажуть в Smile-Expo. Так, конференція розділилася на два потоки (фінансово-регуляторний і професійний), а спікери поділилися успіхами вже запущених проектів.
Учасниками стали як зірки російськомовного блокчейн-сегмента, так і фахівці з-за кордону, які ще не виступали в Росії.
Біля мікрофона побували експерти, вже знайомі постійним відвідувачам Blockchain & Bitcoin Conference: активний біткоїн-підприємець Михайло Чобанян, керівник робочої групи при Держдумі Еліна Сидоренко, представник НДУ ВШЕ Марина Гур’єва, блокчейн-євангелісти Дмитро Стародубцев і Костянтин Гольдштейн, розробник Airalab Сергій Лоншаков.
У Москві пройшла найбільша в Росії конференція з блокчейну і криптовалют
Приємним сюрпризом стала участь зірок індустрії: засновника BitFury Валерія Вавілова, інженера Zcash Аріеля Габізона і учасника проекту Hyperledger Fabric Данкана Джонстона Уотта.
Окрему увагу організатори приділили банківській сфері: оптимізації акредитивів і внутрішніх банківських процесів, торговельного фінансування, а також юридичним питанням, що супроводжують перехід на блокчейн. В обговоренні взяли участь представники Сбербанку, «Альфа-Банку», «Совкомбанку» та університету «Дубна».
Головна ідея, висловлена під час панельної дискусії, полягає в тому, що закон не повинен стримувати розвиток технологій. Якщо продукти, вироблені на базі блокового ланцюга, слід вводити в юридичне поле, то сам блокчейн повинен залишитися поза законодавчим тиском, вважає голова профільної робочої групи при парламенті Еліна Сидоренко. За її словами, Росія помітно просунулася в стандартизації блокчейн-рішень, і вироблення стандартів навіть краще за легалізацію.
Що ж стосується блокчейн-продуктів – конкретні приклади представили розробники платіжних рішень, систем голосування, методів ідентифікації, а також рішень для взаємодії зі штучним інтелектом. Гості конференції дізналися про проект мобільного банкінгу для людей, які не мають банківського рахунку, і перспективи подібних рішень на ринках, що розвиваються.
Гроші будуть перетікати з традиційної системи в нову економіку, упевнена представник Вищої школи економіки Марина Гур’єва. За її словами, блокчейн може стати базою в товарно-грошових відносинах, у тому числі в системі «робот – робот».
Реалізації великих проектів на базі блокчейна варто очікувати в 2018-2019 роках – з таким прогнозом виступив технічний експерт Сбербанку Кирило Івкушкін. Сьогодні ж завдання центробанків – знайти грамотний підхід до регулювання криптовалют і створити сприятливий режим за прикладом Сінгапуру, Британії чи Швейцарії.
Можливостям майнінгу присвятив доповідь засновник і СЕО Genesis Mining Марко Штренг. Його компанія відома тим, що однією з перших запропонувала користувачам можливість хмарного майнінгу і одночасно набула статус найбільшого майнера Ethereum. Спікер провів порівняльний аналіз приватних і публічних блокчейнів і розповів про еволюцію обладнання для видобутку криптовалют. Об’єктом його уваги стали домашній майнінг і видобуток в масштабах великих ферм.
Конференція в Москві – частина загального проекту Blockchain & Bitcoin Conference, який включає конференції в п’яти країнах. Найближчим часом організатори проведуть аналогічні заходи в Празі та Санкт-Петербурзі.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас