Енергоменеджери контролюватимуть споживання енергії в бюджетних установах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоменеджери контролюватимуть споживання енергії в бюджетних установах

Енергетика
460
Кабінет міністрів запровадив посади спеціалістів-енергоменеджерів, які контролюватимуть раціональне споживання енергії у будівлях бюджетних установ.
Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на ухвалене розпорядження «Про затвердження Плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах», ухвалене на засіданні Кабміну 26 квітня.
«Прийняття документа дозволяє налагодити системний підхід у реалізації заходів із енергоменеджменту в бюджетній сфері. В першу чергу це створить належні стимули для подальшого впровадження енергоефективності на місцях. Спеціалісти-енергоменеджери не лише сформують та втілюватимуть у життя політику раціонального споживання енергії в будівлі, а й постійно контролюватимуть цей процес», – підкреслив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
В Україні 78 тис. установ, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів: як державного, так і місцевих рівнів. Витрати енергоресурсів на опалення бюджетних установ в Україні у 2-3 рази вищі, ніж у країнах ЄС на ці ж потреби.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас