Відкрилося унікальне кафе з дронами-офіціантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрилося унікальне кафе з дронами-офіціантами

Технології&Авто
485
Унікальне кафе розробили спеціально до фестивалю, присвяченого 60-річчю Технологічного університету Ейндховена, розташованого на півдні Нідерландів. Над його розробкою працювали 20 студентів з представленого університету протягом дев’яти місяців.
Завданням, яке стояло перед розробниками, був робот, якого можна буде легко запрограмувати під певні завдання без зусиль, розповів керівник проекту Тессі Хартджес. У порівняння був поставлений телефонний апарат, який можуть використовувати всі без винятків через його простоту в експлуатації. Роботи мають спеціальні датчики, які дозволяють їм вільно маневрувати в багатолюдних приміщеннях і при цьому не використовують GPS.
У новому кафе присутні кілька дронів, в залежності від їх «професійної спрямованості. Blue Jay, що нагадує білу літаючу тарілку зі сканерами замість очей, приймає замовлення у відвідувачів. Для цього необхідно всього лише показати пальцем в меню бажаний напій – дрон сканує і завантажує сторінку замовлення в комп’ютер.
Роздачею замовлених напоїв займається інший роботизований офіціант – в його корпусі є спеціальна ніша з захватами, через які гостю надається замовлення.
В даний момент в меню присутні чотири алкогольні і безалкогольні коктейлі, що розрізняються за кольорами.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас