Грузинська "Сакнахширі GIG" виграла тендер на поставку 700 тис. вугілля на державні ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузинська "Сакнахширі GIG" виграла тендер на поставку 700 тис. вугілля на державні ТЕС

Енергетика
469
Грузинська компанія “Сакнахширі GIG” виграла тендер на поставку 700 тис. вугілля на державні теплоелектростанції.
Про це йдеться в системі ProZorro, де проводився тендер, оголошений компанією “Центренерго”.
“Сакнахширі” готова постачати вугілля по 2584 гривні за тонну. Загальна вартість контракту – 1,8 млрд гривень.
Її конкурент – польська I–COAL Sp z o.o. – запропонувала майже аналогічну ціну, різниця склала менше однієї копійки за тонну, або тисячу гривень за весь обсяг. Але оскільки формально вугілля “Сакнахширі” було дешевшим, то перемогу у тендері здобули грузини.
“Сакнахширі GIG” займається видобутком вугілля, а також оптовою і роздрібною торгівлею вугіллям в Грузії, Вірменії та Болгарії. Компанія належить депутату грузинського парламенту Давиду Бежуашвілі.
Тендерні умови передбачають поставку з 1 травня по 31 грудня. Мінімальний обсяг партії – 70 тис. тонн в порти Чорного моря на умовах CIF (вартість, страховка, фрахт). Відповідно, “Центренерго” очікує поставку близько десяти суден з вугіллям.
Базова калорійність вугілля – 6000 ккал/кг, мінімальна – 5000 ккал/кг.
Нагадаємо, що ДТЕК, якому належить більшість українських ТЕС, купив 600 тисяч тонн антрациту з ПАР з опцією збільшити постачання до 1 мільйона. Перше судно з 75 тисячами тонн очікується в червні.
Раніше компанія сама забезпечувала себе вугіллям, але тепер антрацитові шахти перебувають під контролем проросійських бойовиків.
З 15 березня Україна ввела транспортну блокаду ОРДЛО. З окупованої частини Донбасу на українські ТЕС раніше поставлялося дефіцитне вугілля-антрацит. Тепер його потрібно замінювати імпортним вугіллям.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас