Формувати наглядові ради держбанків мають намір по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Формувати наглядові ради держбанків мають намір по-новому

Казна та Політика
239
Уряд підготував законопроект, який усуне політичний вплив на держбанки — Ощадбанк і Укрексімбанк.
“Наглядові ради будуть включати по сім осіб, з яких не менш ніж три чверті повинні бути незалежними членами. Буде найнята рекрутингова компанія, яка запропонує комісії, що складається з представників Кабміну і Адміністрації президента, відібрати членів наглядової ради з шорт-листа. І буде по одному представнику від влади — від президента і Кабміну”, — розповіла перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.
Зараз у наглядові ради держбанків може входити до 15 осіб — по п’ять представників від президента, парламенту і уряду.
Як повідомлялося, ПриватБанк став першим держбанком, наглядову раду якого після націоналізації сформували без політичного впливу: один представник від влади — Оксана Маркарова, всі інші — незалежні члени.
З них двоє громадян України: екс-заступник міністра фінансів Артем Шевальов і уповноважений зі стратегічних проектів НАК “Нафтогаз України” Сергій Олексієнко, а також четверо іноземців: екс-радник МВФ Стівен Сіліг, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, керуючий партнер компанії Apollo Global Management Андреа Манетта, а також консультант МВФ Енгін Акчакоча, який і очолив наглядову раду.
Незабаром наглядову раду буде оновлено і в Укргазбанку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас