Нафта дорожчає після падіння напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає після падіння напередодні

Енергетика
224
Нафта дорожчає у вівторок в рамках корекції після зниження цін у понеділок, повідомляє Прайм. “Станом на 06:39 вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,52% – до 52,40 долара за барель. Ціна червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,51% – до 49,48 долара за барель”, – йдеться в повідомленні.
“Чорне золото” дешевшало в понеділок, оскільки інвестори були стурбовані збереженням глобального надлишку нафти на ринку. Інвестори продовжували реагувати на зростання видобутку сировини в США. Минулого тижня Міненерго країни повідомило, що видобуток нафти в США за тиждень з 14 квітня зріс на 0,18%, до 9,252 мільйона барелів на добу. “ОПЕК зазнала фіаско в своїх зусиллях збалансувати нафтовий ринок”, – цитує агентство Рейтер аналітика Schork Group Inc Стефена Шорка (Stephen Schork).
Він зазначає, що запаси нафти перебувають на рекордних рівнях, незважаючи на скорочення видобутку. “ОПЕК доведеться відновити і, можливо, поглибити угоду (щодо скорочення видобутку нафти – ред.), якщо вона хоче підтримувати ціни на рівні значно вищому, ніж 50 доларів за барель”, – наводить агентство слова аналітиків банку JPMorgan.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас