Apple, можливо, зацікавлена в супутниковому інтернет-бізнесі: команда вже є — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple, можливо, зацікавлена в супутниковому інтернет-бізнесі: команда вже є

Фондовий ринок
258
Компанія Apple, схоже, збирає команду для нового підрозділу, який займеться створенням супутникового інтернету. Ключові співробітники, як повідомляє Bloomberg, вже є. І що найцікавіше, все залишили заради цього роботу в Alphabet.
Мова про Джона Фенвіка, який до цього очолював космічний проект в Google, і Майкла Треля, який займав посаду керівника команди по розробці супутників все в тій самій компанії. Обидва залишили Alphabet протягом кількох останніх тижнів, після чого перейшли на роботу в Apple. Працювати вони будуть під керівництвом Грега Даффі, засновника компанії Dropcam: після її придбання Google для проекту Nest він залишив компанію і перейшов в Apple.
Чим саме буде займатися команда — точно невідомо. За даними Bloomberg, є два потенційно цікаві напрями для Apple. Перший, як зазначено в заголовку, – це створення супутникового інтернету. Ще в минулому році компанія Boeing повідомила про план запустити на орбіту 1000 низькоорбітальних супутників, які могли б роздавати інтернет по всьому світу. Передбачалося, що Apple могла виступити інвестором проекту.
Чим закінчилися переговори між компаніями — не повідомляється. Але ідея створення «свого» інтернету для компанії не нова: ще перед випуском першого iPhone Стів Джобс розглядав можливість запуску власної бездротової мережі. У 2006 році від цього відмовилися через неможливість здійснення такого проекту. Сьогодні ж у Apple більше $200 млрд готівки, і компанія може собі дозволити інвестувати в подібний проект. До того ж, це дуже вигідно: за підрахунками Ілона Маска, який також розглядає ідею запуску супутникового інтернету, до 2025 року цей бізнес може принести близько $30 млрд.
Друга ймовірна причина найму нових співробітників — мапи Apple Maps. Є дані, що Apple може займатися розробкою спеціальних дронів для більш швидкого картографування місцевості: автомобілі з камерами на даху роблять це не дуже швидко, а вертольоти — занадто дорого. Армія спеціальних дронів Apple дозволила б суттєво покращити свої позиції перед Google Maps.
Представники Apple, Google, а також усі троє нових співробітників Apple відмовилися від коментарів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас