Мінінфраструктури показало маршрут поїзда з України до Ірану (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури показало маршрут поїзда з України до Ірану (інфографіка)

Казна та Політика
879
Рішення щодо розробки маршруту та запуску тестового потягу з України в Іран є двостороннім та схваленим за пропозицією іранської сторони.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.
Планується, що відправною точкою тестового потягу сполученням Україна-Іран буде Морський торговий порт “Чорноморськ” (Україна), кінцевою – порт Anzali (Північ Ірану, узбережжя Каспійського моря). Маршрут потягу проляже територію Грузії та Азербайджану (через м.Баку).
Також зазначається, що під час українсько-іранських переговорів, обидві сторони висловили переконання, що тестування нового маршруту доставки вантажів з України до Ірану оптимізує терміни перевезення, покращить тарифну політику, а також посилить економічну та інфраструктурну співпрацю України та Ірану.
Також Мінінфраструктури відповіло на звинувачення голови правління Укрзалізниці Войцеха Балчуна, який переконаний, що анонсування поїзда в Іран свідчить насамперед про некомпетентність міністра інфраструктури Володимира Омеляна.
“Звертаємо увагу, що потяг, який вже назвали “неможливим”, є абсолютно реальним, а його маршрут – цілісним та зручним. Те, що для одних неможливо, для інших – цілком досяжно, а для країни – перспективно та економічно доцільно”, – йдеться у повідомленні.
Мінінфраструктури показало маршрут поїзда з України до Ірану (інфографіка)
“Міністерство інфраструктури звертає увагу на те, що обмеженість у володінні інформацією окремих представників керівництва УЗ не може бути підставою для того, щоб ставити під сумнів результати двосторонніх українсько-іранських домовленостей на високому рівні”, – повідомляє прес-служба міністерства.
Нагадаємо, що Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу з метою транспортування сільськогосподарської продукції з України до Ірану.
Після цього Голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун заявив, що анонсування очільником Мінінфраструктури поїзда в Іран свідчить насамперед про некомпетентність посадовця.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас