Мін'юст готується до впровадження технології blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст готується до впровадження технології blockchain

Фінтех і Картки
423
Міністерство юстиції України проводить консультації з американською компанією Bitfury щодо впровадження технології blockchain в роботу відомства та державного підприємства (ДП) “Система електронних торгів арештованим майном” (СЕТАМ).
“Зараз Мін’юст веде консультації, щоб система blockchain почала працювати і на майданчику СЕТАМ, і на наших державних реєстрах, які є великими базами даних… Це той амбітний план, який ми для себе поставили на найближчі три місяці”, – сказав міністр юстиції України Павло Петренко на прес-конференції в Києві в четвер.
За його словами, Мін’юст як утримувач 17 державних реєстрів зацікавлений у впровадженні нових технологій та підходів до захисту інформації та управління інформацією, а технологія blockchain є однією з найпрогресивніших у світі в цій сфері.
П. Петренко додав, що імплементація технології blockchain в роботу СЕТАМ повинна підвищити рівень захисту інформації і забезпечити неможливість зовнішнього втручання в систему.
“Ми хочемо, щоб зовнішній контроль над роботою даної системи здійснювався за найвищим світовим стандартам якості”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас