ЄБРР вважає Гонтареву героїнею реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР вважає Гонтареву героїнею реформ в Україні

Казна та Політика
1080
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає главу Національного банку Валерію Гонтареву героїнею реформ в Україні.
Про це у Вашингтоні телеканалу “Голос Америки” заявив президент ЄБРР Сума Чакрабарті.
“Я думаю, коли напишуть сучасну історію України, Валерію Гонтареву визнають героїнею реформ. Це був сектор, захоплення якого олігархами не давав Україні розвиватися. Багато з цих банків використовувалися як особисті банкомати олігархів. Валерія має не тільки хороші аналітичні здібності, але і справжню мужність. Вона та її команда робили речі, які є персонально небезпечними для них. Вона закрила багато з цих банків, які і банками по суті не були. Я думаю, що вона вчинила дуже сміливо, коли почала націоналізацію Приватбанку”, – сказав президент ЄБРР.
Чакрабарті нагадав, що в 2016 році в Україні перша половина року була втрачена у зв’язку з обстановкою, що склалася у внутрішній політиці, бо велися переговори щодо кандидата на посаду прем’єр-міністра.
“Реформи не робилися. Також у 2014 і 2015 роках через конфлікт і стан, в якому перебувала економіка, ми вклали багато грошей в ті компанії, з якими вже працювали. Ми переживали, що ці компанії через конфлікт втратять інвестиційний потенціал. Це стало певною мірою нашою кризовою відповіддю в Україні”, – говорить президент ЄБРР.
10 квітня Гонтарева повідомила, що з 10 травня вона залишає посаду голови НБУ.
Вона вже написала відповідну заяву про звільнення і чекає на швидке задоволення її Президентом і Верховною Радою.
Також вона подала Президенту 4 кандидатури на цю посаду.
Гонтарева очікує, що наступним главою НБУ стане технократ і професіонал.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас