Саудівська Аравія дає сигнал про готовність ОПЕК продовжити скорочення нафтовидобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія дає сигнал про готовність ОПЕК продовжити скорочення нафтовидобутку

Енергетика
192
Представники Саудівської Аравії і Кувейту в четвер ясно дали зрозуміти, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) в цілому готова продовжити дію домовленостей про скорочення нафтовидобутку на другу половину 2017 року.
Поки жодних угод не досягнуто, але серед членів ОПЕК шириться підтримка позиції щодо продовження початкових домовленостей ще на півроку, заявив міністр енергетики, промисловості та природних копалин Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх на енергетичній конференції в Абу-Дабі.
На тому ж заході в Абу-Дабі його колега з Кувейту Ессам аль-Марзук заявив, що очікує продовження угоди про обмеження видобутку нафти.
“Ми спостерігаємо помітне збільшення дотримання домовленостей з боку не-ОПЕК, що підтверджує важливість продовження угоди”, – сказав він.
За словами Е. аль-Марзука, “Росія буде брати участь. Росія дуже добре виконує домовленості. Всі продовжать (видобуток – Ред.) на тому ж рівні”.
Він додав, що ОПЕК постійно шукає нові країни, що не входять в ОПЕК і готові приєднатися до домовленостей.
“Незважаючи на високий рівень дотримання зобов’язань, ми поки що не досягли нашої мети – вийти на середній рівень видобутку за п’ять років. У нас є первинна угода, яку ми, можливо, будемо продовжувати, щоб досягти мети”,- вважає аль-Фаліх.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас