Данилюк спрогнозував, на скільки зросте економіка України 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк спрогнозував, на скільки зросте економіка України 2017 року

Казна та Політика
700
Глава Мінфіну підкреслив, що для активізації зростання економіки насамперед потрібна масштабна прозора і ефективна приватизація держактивів.
Український уряд очікує зростання економіки в 2017 році на 2%, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ході дискусії в Hudson Institute, Вашингтон (США).
Міністр нагадав, що в 2016 році економіка України продемонструвала зростання, переламавши тренд останніх чотирьох років.
“На цей рік ми чекали зростання на 3%. На жаль, ми знизили цей прогноз на 1 п. п. до рівня близько 2%.
Причина цього – захоплення бойовиками квазіреспублік за підтримки Росії українських підприємств на окупованих територіях, які платили податки в український бюджет”, – сказав Данилюк. При цьому він підкреслив, що про сценарії економічного колапсу мова не йде, оскільки українській владі вдалося стабілізувати економіку.
Як повідомлялося, Національний банк погіршив макроекономічні прогнози для України у зв’язку з введенням торгової блокади окупованих територій Донецької та Луганської областей, в тому числі знизив очікуване зростання ВВП України в 2017 році до 1,9%. Ключовий кредитор України-Міжнародний валютний фонд в оновленому Меморандумі за підсумками третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України погіршив показник очікуваного зростання ВВП в 2017 році до 2%.
Президент України Петро Порошенко 16 березня своїм указом ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про тимчасову заборону на переміщення товарів, крім гуманітарних вантажів, через лінію розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. ВВП України в цілому за 2016 рік порівняно з 2015 роком зріс на 2,3%, при цьому зростання зафіксоване вперше за останні 4 роки, після того як економіка України продемонструвала падіння на 9,8% в 2015 році і на 6,6% – в 2014 році, а в 2013 році зростання ВВП було нульовим.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас