Борг споживачів перед «Нафтогазом» перевалив за 33 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг споживачів перед «Нафтогазом» перевалив за 33 млрд грн

Фондовий ринок
271
Станом на 18 квітня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед держхолдингом НАК «Нафтогаз України» складає близько 33,2 мільярда гривень, — повідомила прес-служба компанії.
Як уточнюється в повідомленні НАК, у порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилася на 3,9 млрд грн (13,1%).
«Зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного в березні 2017 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 25-го числа поточного місяця», — пояснили в «Нафтогазі».
У держхолдингу також поінформували, що борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 82% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 9%, а борг прямих промислових споживачів — 9%.
«Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилася на 911 млн грн (24,2%). Сумарна заборгованість «Київенерго» становить близько 4,7 млрд грн», — сказано в повідомленні.
Нагадаємо, станом на 11 квітня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед «Нафтогазом» становила 29,4 млрд грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас