Термін подання банками проміжної звітності перенесено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Термін подання банками проміжної звітності перенесено

Фондовий ринок
214
Незалежна асоціація банків україни (НАБУ) зазначає, що термін подання банками проміжної звітності перенесено з 25 на 30 число місяця, наступного за звітним періодом.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.
Щоквартально банки готують фінансову звітність відповідно до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), як того вимагає інструкція про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України.
Також з 2013 року банки готують і подають квартальну інформацію емітента цінних паперів відповідно до вимог положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.
Проблема полягала в тому, що відповідно до вимог Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і НБУ банки повинні були подавати фінансову звітність в різні терміни.
У відповідності з вимогами НБУ банки подають звіти не пізніше 30 числа місяця, наступного за звітним періодом, а у відповідності з положенням НКЦПФР – не пізніше 25 числа.
Після звернень Незалежної асоціації банків в ДКЦПФР і Національний банк терміни були змінені – надання проміжної фінансової звітності перенесено з 25 на 30 число місяця, наступного за звітним періодом.
Банківська система перейшла на міжнародні стандарти фінансової звітності з 1 грудня 2015 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас