Єврокомісія допоможе у створенні в Ірані Центру ядерної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія допоможе у створенні в Ірані Центру ядерної безпеки

Енергетика
52
Європейська комісія повідомила у вівторок про підписання першого в історії проекту співпраці з Іраном в галузі ядерної безпеки в рамках спільного всеосяжного плану дій (JCPOA).
“Проект вартістю 2,5 млн євро спрямований на розширення можливостей іранського органу регулювання в галузі ядерної енергетики (INRA). Це буде здійснено шляхом підготовки техніко-економічного обґрунтування для Центру ядерної безпеки, передбаченого JCPOA”, – йдеться в повідомленні, поширеному в Брюсселі прес-служба Єврокомісії.
У повідомленні пояснюється, що мова йде про підтримку INRA розробки в ядерній галузі нормативної бази, спрямованої на приєднання Ірану до кількох міжнародних ядерних конвенцій, зокрема конвенції про ядерну безпеку, а також про вивчення результатів стрес-тесту АЕС “Бушер”.
“Цей проект є першим із суми в 5 млн євро, схваленої Європейським союзом в 2016 році в рамках інструменту співпраці в галузі ядерної безпеки. Другий проект щодо стрес-тесту на АЕС в Бушері буде підписаний в найближчі тижні”, – наголошується в повідомленні Єврокомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас