У Таджикистані склали реєстр дозволених імен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таджикистані склали реєстр дозволених імен

Світ
436
У Таджикистані видано “Реєстр національних імен”, якими дозволено називати дітей, повідомляє Міністерство культури республіки.
“У збірнику понад 3000 зразків національних таджицьких імен. У виданні також наводиться форма їх написання російською та англійською мовами. Реєстр національних таджицьких імен видається з метою відродження культурних та історичних цінностей”, – зазначили в міністерстві.
У зміненому законі “Про державну реєстрацію актів цивільного стану” говориться, що прізвище, згідно з таджицькими національними традиціями, може утворюватися від імені батька або від кореня його прізвища з утворюючими прізвище суфіксами -і, -зод, -зода, -он, -йон, -йєн, -йор, -нійо, -фар. Прізвище також може утворюватися від імені батька або від кореня прізвища батька або матері без додавання суфіксів, що утворюють прізвища.
“Забороняється присвоєння дитині імені, чужого таджицькій національній культурі, назв речей, товарів, тварин і птахів, а також образливих імен і словосполучень, що принижують честь і гідність людини, та поділяють людей на касти. Додавання до імен осіб псевдонімів “мулло”, “халіфа”, “тура”, “ходжа”, “худжа”, “шайх”, “валі”, “охун”, “амір”, “суфі” і тому подібних, які сприяють розкольництву серед людей, забороняється”, – йдеться в законі.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас