Куди “підуть” гроші від МВФ та ЄС (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди “підуть” гроші від МВФ та ЄС (інфографіка)

Казна та Політика
1309
На початку квітня Україна отримала другий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу на 600 млн євро та четвертий транш від МВФ за програмою розширеного фінансування EFF у розмірі 1 млрд доларів.
Як свідчить інфографіка від Центру громадського моніторингу та контролю, останні фінансові вливання від МВФ будуть направлені на збільшення золотовалютних запасів держави.
Це, на думку економістів, зміцнить позиції гривні та дозволить підтримувати її стабільний курс.
Треба сказати, що за міжнародними стандартами резерви мають бути не меншими за тримісячний обсяг імпорту.
Куди “підуть” гроші від МВФ та ЄС (інфографіка)
За даними НБУ, після отримання коштів МВФ та ЄС наші резерви лише за місяць зросли з 15,1 млрд до 16,7 млрд доларів. Такий показник покриває 3,6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України на міжнародній арені та поточних операцій уряду і Національного банку.
Крім того, це максимальна сума золотовалютних запасів, починаючи з середини 2014 року.
І хоча транші МВФ не призводять до безпосереднього росту ВВП, втім як один з макроекономічних факторів стабільного функціонування економіки серйозно впливають на його динаміку.
З огляду на це, експерти Світового банку передбачають економічне зростання в Україні на рівні 2% ВВП у 2017 році. В організації також зазначають, що ці показники можуть бути і вищими.
«У нас є й добрі новини: прискорення темпів проведення реформ може пришвидшити зростання економіки України до 4% у найближчі два роки», – пояснив Фарук Кхан, керівник програми Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас