В Австралії побудують найбільшу в світі сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії побудують найбільшу в світі сонячну електростанцію

Енергетика
560
Компанія Lyon Group за підтримки Mitsubishi, Blackstone і Magnetar Capital анонсувала будівництво в Австралії найбільшого в світі об’єкта альтернативної енергетики Riverland Solar Storage, що складається з сонячної електростанції потужністю 330 МВт і резервного сховища енергії з потужністю 100 МВт і ємністю 400 мвт-год. Даний проект покликаний допомогти вирішити енергетичні проблеми південних районів Австралії, з якими також збирається боротися Ілон Маск.
Зазначимо, що сама по собі нова сонячна електростанція виявиться досить потужною, але далеко не найбільшою в світі. Найцікавіша частина цього проекту полягає в його «буферній» частині, побудованій на масиві літій-іонних акумуляторів сумарною ємністю 400 мвт-год. Це в 5 разів більше, ніж останній проект компанії Tesla на 20 МВт/80 Мвтг в Каліфорнії і як мінімум удвічі більше, ніж будь-який з проектів, які на даний момент знаходяться в розробці.
В Австралії побудують найбільшу в світі сонячну електростанцію
Станція Riverland Solar Storage буде складатися з 3,4 млн сонячних панелей і 1,1 млн окремих акумуляторів, об’єднаних в розумне сховище енергії. Вона обійдеться приблизно в $750 млн, з яких $530 млн піде на будівництво сонячної електростанції і близько $150-220 млн — на резервне сховище енергії.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас