Reuters назвав найбільшого у світі імпортера нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Reuters назвав найбільшого у світі імпортера нафти

Енергетика
1133
У березні Китай суттєво випередив США і став найбільшим імпортером нафти завдяки нарощуванню закупівель сировини незалежними нафтопереробними заводами.
Про це в четвер повідомило Головне митне управління Китаю.
Як йдеться у повідомленні, імпорт нафти Китаєм в березні склав 38,95 мільйона тонн, або 9,17 мільйона барелів на добу, що є історичним рекордом. У лютому Китай закупив 8,286 мільйона барелів на добу, в грудні – 8,57 мільйона барелів на добу.
“У першому кварталі імпорт зріс на 15 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року до 104,73 мільйона тонн, або 8,49 мільйона барелів на добу”, – наголошується в повідомленні.
“Безумовно, імпорт в 9,2 мільйона барелів на добу – це величезна цифра. З цього випливає, що запаси нафти в Китаї наблизилися до позначки в 1,7 мільйона барелів на добу в березні, вище за будь-які очікування”, – сказав Гаррі Лю, економіст з IHS Markit.
“Водночас IHS прогнозує різке зниження імпорту до близько 8 мільйонів барелів на добу в найближчі місяці через сезон ремонту на НПЗ та скорочення вільного місця в сховищах”, – додав він.
Імпорт нафти США склав 7,97 мільйона барелів на добу в березні і 8,17 мільйона барелів на добу в першому кварталі, показали розрахунки Reuters, що спираються на дані Управління з енергетичної інформації.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас