Суд визнав незаконним рішення НБУ про неплатоспроможність банку "Фінансова ініціатива" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав незаконним рішення НБУ про неплатоспроможність банку "Фінансова ініціатива"

Фондовий ринок
1134
Напередодні Вищий адміністративний суд України підтвердив незаконність рішення Національного банку україни про визнання неплатоспроможним банку “Фінансова ініціатива” та введення в нього тимчасової адміністрації, повідомив екс-власник банку Олег Бахматюк агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Незважаючи на шалений опір з боку Нацбанку, за останні півтора року нам вдалося довести, що банк (“Фінансова ініціатива” – Ред.) був штучно виведений з ринку і міг продовжувати функціонувати”, – заявив О. Бахматюк.
За його словами, суд визнав незаконним введення тимчасової адміністрації, підтвердив заниження з боку Нацбанку вартості державних цінних паперів, які належали “Фінансовій ініціативі”, що штучно створило умови для банкрутства фінустанови.
Екс-власник банку, якому належать великі агрохолдинги “Укрлендфармінг” і “Авангард”, розраховує, що такий вердикт суду підвищить довіру інвесторів, яку, на його думку, Нацбанк цілеспрямовано руйнував останні два роки.
“Ми хочемо показати суспільству і міжнародним інвесторам, що саме Гонтарева (голова НБУ Валерія Гонтарева – Ред.) і позиція Нацбанку призвели до введення тимчасової адміністрації в банк “Фінансова ініціатива”. Ми будемо формувати для Нацбанку пакет для відшкодування втрат і хотіли б відновити платоспроможність банку”, – сказав Бахматюк.
Водночас він визнав, що повернути банк на ринок буде вкрай складно через півтора року після введення в нього тимчасової адміністрації.
Бізнесмен, якому також належав ще один виведений Нацбанком з ринку банк – ВіЕйБі Банк, підтвердив готовність до діалогу з НБУ щодо висунутих до нього фінансових вимог без будь-яких преференцій.
Бахматюк констатував, що за Гонтаревої такий діалог відсутній, і висловив надію, що при новому голові регулятора ситуація зміниться на краще.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас