Справа на $144 млн: "Татнєфть" подала до лондонського суду позов проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа на $144 млн: "Татнєфть" подала до лондонського суду позов проти України

Енергетика
365
“Татнєфть” подала клопотання до Арбітражного суду Москви і Високого суду правосуддя Лондона про примусове виконання арбітражного рішення від 29 липня 2014 року, згідно з яким Україна зобов’язана виплатити компанії $144 млн, повідомляє прес-служба “Татнєфті”.
“Клопотання були подані ПАТ “Татнєфть” у Високий суд правосуддя – відділення королівської лави, комерційний суд у Лондоні – і в Арбітражний суд міста Москви. Підставою для винесення арбітражного рішення на суму $144 млн ($112 млн плюс відсотки на поточну дату) стало порушення Україною двосторонньої угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій між Росією і Україною і позбавлення ПАТ “Татнєфть” його акціонерної частки у найбільшому в Україні Кременчуцькому НПЗ”, – йдеться в прес-релізі.
“Татнєфть” нагадує, що 30 березня 2017 року аналогічне клопотання про примусове виконання було подано в США (Федеральний окружний суд округу Колумбія).
“Незважаючи на неодноразові вимоги ПАТ “Татнєфть”, а також незважаючи на публічну заяву УТН (“Укртатнафта – Ред.), яка вже перебувала під контролем (Ігоря – Ред.) Коломойського, що вона відшкодує Україні витрати, пов’язані з оплатою сум, присуджених арбітражем, Україна відмовляється виконувати арбітражне рішення. Таким чином, подані клопотання про приведення у виконання арбітражного рішення, направлені на примус України до виконання своїх міжнародних зобов’язань”,- йдеться в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас