НБУ отримав документи від покупців Сбербанку на проведення угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ отримав документи від покупців Сбербанку на проведення угоди

Фондовий ринок
722
Національний банк 10 квітня отримав документи від покупців Сбербанку на проведення угоди.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
Національний банк отримав від інвестора пакет документів для погодження набуття істотної участі в Сбербанку.
Згідно з поданими документами, інвестором виступає громадянин Великобританії та Російській Федерації – Саїд Гуцерієв, який має намір придбати 77,5% акцій Сбербанку.
Водночас, як випливає з представленого у складі пакету документів схематичного зображення структури власності, яку буде мати Сбербанк у разі придбання інвестором істотної участі, найближчим часом також очікується подання пакета документів від ще одного інвестора – Норвик Банку (JSC Norvik Banka), який має намір придбати 22,5% акцій СБербанку.
Зараз отримані від Гуцерієва документи зареєстровані і перебувають на розгляді.
У відповідності до ст. 34 закону України “Про банки і банківську діяльність” Національний банк розглядає документи, зазначені у цій статті, протягом 3 місяців з дня отримання повного пакета відповідних документів.
При розгляді пакету документів Національний банк перевіряє ділову репутацію інвестора за вимогами, встановленими у нормативно-правових актах НБУ, його фінансовий стан і джерела походження коштів.
Крім того, Національний банк має право заборонити юридичній або фізичній особі набувати або збільшувати істотну участь у банку у випадках, визначених у ст. 34 закону України “Про банки і банківську діяльність”.
Як повідомлялося, у березні Сбербанк РФ домовився про продаж дочірнього банку в Україні Саїду Гуцерієву (синові власника нафтової компанії “Русснєфть” Михайла Гуцерієва) та Григорію Гусельникову.
16 березня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти 5 банків з російським держкапіталом.
Санкції (запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банком осіб) введені на рік проти Сбербанку, VS Банку, Промінвестбанку, Банку ВТБ і БМ Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас