Рева повідомив, скільки потрібно грошей для підвищення пенсій 2017-го — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева повідомив, скільки потрібно грошей для підвищення пенсій 2017-го

Казна та Політика
588
Підвищення пенсій з 1 жовтня обійдеться в додаткові 11-12 млрд грн.
Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.
Такі додаткові витрати планують профінансувати за рахунок зростання надходжень до Пенсійного фонду.
“Ми порахували, що до кінця року на осучаснення — якщо з 1 жовтня ми це робимо, нам необхідно додатково до тих коштів, які у нас передбачені бюджетом, і надходження у Пенсійний фонд, нам необхідно до кінця року 11-12 млрд грн”, — сказав міністр перед засіданням Кабінету міністрів.
Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 жовтня 2017 року пенсії будуть підвищені для 5,62 млн українців. Розмір підвищення буде коливатися від 200 грн до 1 000 грн і вище. Крім того, з 1 жовтня уряд має намір скасувати оподаткування пенсій, які отримують працюючі пенсіонери.
У МВФ вважають, що реформа повинна включати новий перелік варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку. Вона повинна пропонувати громадянину вибір терміну та умов виходу на пенсію, які залежать від загального трудового стажу.
Також Україні варто ввести додаткові пенсійні виплати, які простимулюють більш тривалу зайнятість і більш пізній вихід на пенсію. За словами Андрія Реви, пенсійна реформа не буде передбачати підвищення пенсійного віку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас