Порошенко запропонує РНБО конфісковувати донецьке вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко запропонує РНБО конфісковувати донецьке вугілля

Енергетика
2458
Президент України Петро Порошенко має намір розглянути на Раді національної безпеки і оборони питання про ймовірну конфіскацію донецького вугілля, яке буде ввозитися під виглядом російського.
Про це в коментарі журналістам повідомила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко за результатами сьогоднішнього засідання фракції «Блоку Петра Порошенка» за участю глави держави.
«Президент сказав, що Рада національної безпеки і оборони буде винесено питання про ймовірну конфіскацію того вугілля, яке зараз на захоплених шахтах на окупованих територіях Донбасу доставляється в Росію, а звідти під маркою нібито російського вугілля, або якогось іншого хоче продаватися в Україні», – сказала вона.
При цьому Луценко пояснила, що кожна марка вугілля, видобутого в кожному окремому регіоні, має свій сертифікат, в якому прописані його властивості.
«Відрізняється вугілля, що видобувається на Донбасі, від вугілля, що видобувається в інших місцях», – зазначила вона. Тобто, додала депутат, обговорюється питання: ви крали у нас, ми у вас конфіскуємо. У контексті цього Луценко додала, що такий крок планується зробити, щоб припинити махінації.
Як повідомлялося, Росія вивозить з Донбасу понад 10 тисяч тонн вугілля на добу. 15 березня президент Петро Порошенко повідомив, що пробні ешелони з українським вугіллям з окупованих територій вже пішли в Російську Федерацію. У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков запевняв, що не має інформації про постачання вугілля з окупованого Донбасу в Росію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас