Геополітична напруженість у світі впливає на ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Геополітична напруженість у світі впливає на ціни на нафту

Енергетика
431
Сьогодні вранці вартість червневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,22% – до 55,36 долара за барель.
Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в понеділок на тлі збільшення геополітичної напруженості в світі, свідчать дані торгів.
Сьогодні вранці вартість червневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,22% – до 55,36 долара за барель. Ціна травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,34% – до 52,42 долара за барель, повідомляє Прайм. У ніч на п’ятницю США завдали удар крилатими ракетами з кораблів по аеродрому в Сирії “Шайрат” в провінції Хомс.
За даними Пентагону, всього було випущено 59 ракет. Ескалація конфлікту викликає побоювання інвесторів щодо поставок нафти в світі через географічне розташування Сирії.
“Немає сумніву, що нафта дорожчає чисто на тлі геополітичних побоювань”, – наводить газета The Wall Street Journal думку економіста NAB Group Фіна Зібелла. Стримали подорожчання нафти дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про збільшення кількості бурових установок у США. За підсумками робочого тижня, що завершився 7 квітня, кількість бурових установок в країні зросла на 15 штук, або на 1,82%, до 893 одиниць. У річному вираженні кількість бурових установок зросла на 396 штук, або на 89,39%
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас