Сбербанк Росії зробив офіційну заяву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії зробив офіційну заяву

Фондовий ринок
4002
Сбербанк Росії офіційно заявляє про вихід з українського ринку.
Відповідну заяву розміщено на веб-сайті української “дочки” Сбербанку в п’ятницю.
“Довгострокові негативні тенденції в економічному житті України створили передумови для прийняття Сбербанком рішення про вихід з українського ринку.
Події останнього місяця – введення санкцій РНБО, а також агресивні і наполегливі дії з боку “Національного корпусу” – активізували переговорний процес з покупцем активу Сбербанку в Україні. Сбербанк відкрито заявляє про готовність коректно вийти з українського ринку, при цьому максимально захищаючи інтереси українських клієнтів і співробітників”, – наголошується в повідомленні.
При цьому банк нагадав про укладений 27 березня 2017 року юридично зобов’язуючий договір про продаж ПАТ “Сбербанк” консорціуму іноземних інвесторів.
“Ми сподіваємося, що процес переходу активу Сбербанку в Україні консорціуму нових власників пройде у відповідності з чинним законодавством України та в рамках міжнародного права”, – наголошується в повідомленні “дочки” Сбербанку.
Сбербанк також звертає увагу, що після підписання Україною меморандуму з Міжнародним валютним фондом і прийняття Сбербанком рішення про добровільний відхід з ринку будь-які подальші агресивні дії у відношенні ПАТ “Сбербанк” будуть розцінені як умисне нанесення шкоди інтересам українських клієнтів і державі Україна.
“З новими акціонерами банк продовжить розвиток в Україні, виконуючи всі зобов’язання перед клієнтами і зберігаючи високу якість сервісу”, – підкреслює прес-служба фінустанови.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас