У Києві відкриється інноваційний парк вартістю $200 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відкриється інноваційний парк вартістю $200 млн

Технології&Авто
1490
У столиці створюється інноваційний парк UNIT.City, який надасть сучасну інфраструктуру для бізнесу в сфері високих технологій. Ініціатор створення парку, фонд K. Fund, планує інвестувати в UNIT.City до $200 млн протягом чотирьох років.
UNIT.Центр буде пропонувати хай-тек-бізнесу надсучасну інфраструктуру, доступ до знань та експертизи з метою створення креативної атмосфери спільноти творчих однодумців. Потенційні резиденти парку — технологічні компанії, хай-тек-підприємці та стартапи, R&D-центри, цифрові медіа, інкубатори та акселератори, освітні ініціативи у сферах технологій та дизайну, культурні проекти тощо.
Керуючими партнерами UNIT.City стали Макс Яковер і Максим Бахматов, які успішно реформували київський комплекс ВДНГ.
«Щоб стати справжнім гравцем на світовому ринку — не обов’язково будувати фабрику, як раніше. Досить відкрити ноутбук. Але для того, щоб конкурувати з іншими, потрібен кращий продукт, креативний підхід, знання технологій. І ми прагнемо створити середовище, яке прискорить розвиток українського бізнесу. Для цього ми зібрали потужну міжнародну команду консультантів, архітекторів і урбаністів, які створювали аналогічні парки в Європі», — розповідає Максим Бахматов.
Ключовим елементом інноваційної екосистеми парку є Центр розвитку технологічних компаній (Technology Companies’ Development Center, TCDC). Це інфраструктурний проект, діяльність якого спрямована на технологічні трансформації компаній з використанням інструментів пошуку інноваційних ідей, талант-менеджменту, формування команд для технологічних центрів.
Партнерами проекту виступили Києво-Могилянська бізнес-школа та Hi-Tech Office Ukraine.
TCDC вже надає інфраструктурну, експертну та технологічну базу 25 хай-тек-компаніям, які розміщені в окремій будівлі на території UNIT.City. Серед них — компанії Concepter, Forland, SmartFarming, об’єднання Hi-Tech Office Ukraine, дві лабораторії: віртуальної реальності (VR First) і 3D-прототипування (FabLab Fabricator).
Ще один важливий резидент парку — унікальна фабрика програмування UNITFactory, яка була відкрита минулого року в партнерстві з французькою Школою 42. Вона готує ІТ-спеціалістів за інноваційною методикою, яка відповідає всім вимогам цифрової економіки. Заклад вже оголосив другий відкритий набір абітурієнтів і цього року збільшує потужності більш ніж удвічі — до 800 студентів. Навчання в UNIT Factory є безкоштовним за умови подальшої роботи випускників в Україні протягом трьох років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас