Данилюк вважає блокування банків з російським держкапіталом ознакою анархії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк вважає блокування банків з російським держкапіталом ознакою анархії

Фондовий ринок
543
Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що блокування банків з російським державним капіталом є ознакою анархії.
Про це повідомив міністр.
Данилюк повідомив, що зобов’язання влади забезпечити безпеку банків з російським держкапіталом потрапило в меморандум співпраці з МВФ в останній момент.
“Була скоординована атака на банки з російським капіталом. Це поставило під ризик стабільність банківської системи. Адже ніхто не знає, що буде, якщо люди, які не представляють владу, сьогодні блокують банки, а завтра що, урядові установи та інфраструктурні об’єкти будуть блокувати?! Це був поганий сигнал для зовнішніх кредиторів, що ситуація в країні дестабілізується. Позиція кредитора була наступна: якщо хочете щось робити, то робіть це законним шляхом. А якщо йде блокування банківських установ, то це вже нагадує анархію”, – повідомив він.
Данилюк вважає, що рішення РНБО щодо введення санкцій відносно даних банків не повинно скасовуватися, однак він засуджує їх фізичне блокування.
Як повідомлялося, у додатковому листі про наміри, направленому МВФ, підписаному Президентом, прем’єр-міністром, главою НБУ і міністром фінансів, з’явилася обіцянка забезпечити безпеку для відділень банків з російським держкапіталом.
16 березня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти 5 банків з російським державним капіталом.
Санкції (запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банком осіб) введені на рік проти Сбербанку, VS Банку україни, Промінвестбанку, Банку ВТБ і БМ Банку.
Протягом березня активістами “Національного корпусу” блокувалася робота відділень Сбербанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас