Яких прав не дає безвізовий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яких прав не дає безвізовий режим

Казна та Політика
6596
Безвізовий режим не дає вам автоматичного дозволу на роботу чи навчання в країнах ЄС. Для отримання таких дозволів вам потрібно, як і зараз, отримувати національні візи (чи посвідки на проживання) з наданням такого права.
Безвізовий режим — це лише перша сходинка інтеграції в рамках «міжлюдських контактів». Він дає свободи, але вони менші, ніж вступ до Шенгенської зони. Чи, тим більше, вступ до Євросоюзу, який через певний час дає громадянам будь-якої країни ЄС однакові права на роботу. Україна ще поки далека від цієї мети.
Безвізовий режим далеко не тотожний входженню в Шенгенську зону. Всередині Шенгенської зони ви взагалі не маєте показувати паспорт під час перетину кордону між країнами. Натомість у рамках безвізового режиму ви маєте показувати паспорт. Інша річ, — що він не мусить мати візи. В аеропортах також нічого не зміниться: громадяни України ставатимуть в чергу до віконця «всі паспорти» (як і громадяни США чи Японії, наприклад), а не в віконце для громадян ЄС та Шенгенської зони.
В кожному разі, попри ці обмеження, безвізовий режим надасть величезні плюси українцям, які нарешті зможуть їздити в Шенгенський простір без віз. А тому мати «доступ до Європи» стане значно простіше.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас