Дослідники розповіли, в яких країнах найбільше курять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники розповіли, в яких країнах найбільше курять

Світ
872
Загальна кількість курців на планеті досягла мільярда людей, і сьогодні кожен четвертий чоловік і кожна двадцята жінка є нікотинозалежними, йдеться в статті, опублікованій в журналі Lancet.
За підрахунками вчених, кількість курців на Землі в 2015 році становила 933 мільйони людей, і на поточний момент їх кількість, якщо швидкість їх приросту не змінювалася, повинна була перевищити мільярд людей за рахунок швидкого приросту курців в найбільш слаборозвинених країнах світу. Якщо ці тенденції продовжаться, то за поточне століття куріння вб’є близько мільярда людей по всім країнам світу.
Більша частина курців живе в азіатських країнах – “велику трійку“ цього антирейтингу займають Китай, Індія та Індонезія, де майже 400 мільйонів чоловіків регулярно курять цигарки, трубки та інші тютюнові вироби. Найбільше жінок курять в США, Китаї та Індії, де близько 13-17 мільйонів представниць слабкої статі регулярно або епізодично вживають тютюн.
Якщо говорити про те, як багато чоловіків курять в окремих країнах, то тут лідирують країни Азії – в Кірібаті, Індонезії, Лаосі, на Маріанських островах і у Вірменії майже половина представників сильної статі є курцями. Серед жінок цю роль окупували Гренландія (44%) і країни Балканського півострова – в Болгарії, Греції, Чорногорії, Хорватії і Македонії курять близько 25-28% жінок.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас