На чому заробляє гроші Північна Корея — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На чому заробляє гроші Північна Корея

Світ
1486
У світі останнім часом посилюється занепокоєння діями Північної Кореї. Насамперед, мова йде про зростаючу загрозу ядерної країни, кібератаки та інші дії Пхеньяну.
Президент США Дональд Трамп уже зазначив, що готовий протистояти Північній Кореї. Головною метою в цій боротьбі є максимальне зниження торговельного обороту між Китаєм і КНДР. Саме ця тема може стати центральним питанням обговорення під час першої зустрічі Трампа та президента Китаю Сі Цзіньпіна на цьому тижні.
Портал CNN виділив сфери, в яких активно працює Північна Корея і на яких заробляє гроші.
Вугілля
Найбільшим джерелом валюти в КНДР є вугілля, що країна щорічно продає Китаю. На частку вугілля припадала приблизно третина офіційного експорту в 2015 році. Тим не менш, ця стаття доходів була поставлена під питання після заяви Китаю про те, що він має намір припинити імпорт вугілля з Північної Кореї.
Водночас, експерти говорять, що заборона КНР, найімовірніше, спрямована не на руйнування торгових зв’язків з Північною Кореєю, оскільки трейдери по обидва боки кордону двох держав можуть обійти ці обмеження.
Крім вугілля, КНДР також експортує в Китай залізну руду, морепродукти і одяг.
Резерви
Навіть якщо припустити, що Китай може обмежити торгівлю з Північною Кореєю, експерти вже говорять про те, що Пхеньян встиг накопичити великі фінансові резерви в Китаї, які може використати для закупівлі необхідного озброєння.
Розміщуючи гроші в Китаї, КНДР набагато легше обійти санкції, які перешкоджають участі Пхеньяну в світовій фінансовій системі. Крім того, за даними спільного розслідування ООН і США, Північна Корея використовує мережу підставних компаній для того, щоб отримати доступ до глобальних банків.
Кібератаки
На початку минулого року Північну Корею почали пов’язувати з частими кібератаками. В даний час йдеться про кібератаки в 18 країнах, спрямовані, в основному, на світові банківські організації. Подібні дії спрямовані на отримання грошей.
За словами експертів з безпеки, сліди атак хакерів з КНДР вже відстежені в Польщі, Нігерії та ряді інших країн.
Кібератаки – тільки один з незаконних шляхів одержання грошей, які використовує КНДР. До них також відносяться торгівля забороненою зброєю і наркотиками.
Примусова праця
Економіка Північної Кореї – одна з найбільш закритих економік світу. Тим не менш, відомо, що населення країни значно збідніло і в минулому стикалося з голодом.
Крім того, як повідомляється, влада намагається заробляти на своїх громадянах, відправляючи їх на примусові роботи у сфері видобутку вугілля, лісозаготівлі, текстильної промисловості та будівництва в Китай, Росію та країни Близького Сходу.
Ще одним способом заробітку на населенні країни є магазини і продаж мобільних телефонів.
Інна Сєвєрова
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас