США запровадили нові вимоги для програмістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запровадили нові вимоги для програмістів

Світ
3832
Влада США намагається реформувати систему видачі довгострокових віз H-1B, якою користуються більшість працівників IT-індустрії.
Служба громадянства та імміграції США ускладнила умови для отримання таких віз для іноземних працівників техіндустрії. У понеділок, 3 квітня, агентство опублікувало пам’ятку про нові заходи, покликані боротися з «шахрайством і зловживанням» в програмі. Департамент юстиції також попередив роботодавців про неприпустимість дискримінації американських співробітників, пише Bloomberg.
Віза H-1B дозволяє американським компаніям наймати іноземних працівників на строк до шести років. За новими правилами, програмістам, які подають на H-1B, необхідно надати додаткову інформацію, яка доводить, що робота складна і вимагає передових знань і досвіду. Зміни вже діють, тому вплинуть на те, як роботодавці подають заявки на візову лотерею.
Зміни не забороняють певних типів робіт. Вони тільки ускладнюють подання документів програмістам, які претендують на найпростішу роботу.
Технологічні та аутсорсингові компанії — найбільш активні користувачі віз H-1B. За минулий рік роботодавці подали заявки на отримання 13 000 H-1B віз для комп’ютерних програмістів з середньою зарплатою близько $72 000. В цілому, близько половини минулорічних заявок стосувалися позицій, пов’язаних з комп’ютерною індустрією.
Програмісти склали близько 12% аплікантів на H-1B, які отримали схвалення від Департаменту праці США. З них 41% припадав на посади з низьким рівнем оплати, які вимагали від працівників виконувати рутинні завдання і рідко приймати самостійні рішення. Саме на зменшення кількості іноземців на таких позиціях націлені нові правила H-1B.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас