3 поради від Річарда Бренсона, як не вигоріти в стресовому бізнес-середовищі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3 поради від Річарда Бренсона, як не вигоріти в стресовому бізнес-середовищі

Особисті фінанси
750
Постійний стрес на роботі часто називають однією з причин професійного вигорання. Підприємець, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон вважає, що цього можна уникнути.
В своїй колонці він поділився порадами для підприємців, як не вигоріти в стресовому бізнес-середовищі і знайти баланс між роботою та особистим часом.
1. Знайдіть розпорядок дня, який вам підходить
«Для деяких людей досягнення балансу між роботою та особистим життям залежить від встановлення чіткого розпорядку дня: їжа, сон, вправи і знову все спочатку», – зазначає Бренсон. – Але у мене, наприклад, встановленого розпорядку немає. Я вважаю, що для підприємця найкращий варіант – це гнучкість».
«Ви ніколи не можете бути впевнені, що підкине вам завтрашній день. Тому вміння адаптуватися і пріоритезувати дуже важливе. Коли перед вами черговий виклик, який підриває ваші плани, ви повинні вміти оцінити його важливість і перебудувати свій список справ у відповідності з цим», – підкреслює Бренсон.
Підприємець зазначає важливість уміння справлятися з безліччю завдань одночасно, але при цьому зазначає, що постійне перестрибування з теми на тему не завжди приносить результат.
«Щоб встановити пріоритети і забезпечити собі можливість сфокусуватися, я пишу собі список завдань, які потрібно виконати, коли це потрібно зробити, а потім розподіляю їх залежно від можливого впливу на компанію», – говорить він.
2. Позбавляйтеся почуття провини
За словами Бренсона, відпочинок так само важливий, як і робота над бізнесом, тому варто «позбавлятися будь-якого почуття провини, яке може у вас виникнути, якщо ви не працюєте».
Заплануйте якийсь час на відпочинок і зробіть його пріоритетним, говорить він.
«Мені здається неправильним занурюватися в роботу відразу після пробудження. Тому ранок я присвячую спорту та сім’ї. Це допомагає мені очистити свідомість і зарядитися енергією на весь день», – розповідає підприємець.
3. Отримуйте задоволення
Ще одна персональна порада, яку дає Бренсон колегам-підприємцям – це отримувати задоволення від процесу.
«Цей момент зазвичай недооцінюють, але ви дійсно досягнете набагато більше успіху, якщо будете отримувати задоволення від процесу», – говорить він.
Инна Жук
За матеріалами:
Rabota.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас