Нафта дорожчає на даних про зниження її запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на даних про зниження її запасів у США

Енергетика
262
Світові ціни на нафту зростають у середу, досягаючи максимальних позначок з 8 березня на даних Американського інституту нафти (API) про зниження запасів “чорного золота” у США, повідомляє Прайм.
Станом на 06:58 вартість травневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,54% – до 54,46 долара за барель, що є максимальною позначкою з 8 березня. Ціна травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,65%, до 51,36 долара за барель, що також є максимумом з 8 березня. Згідно зі звітом API, запаси нафти в США зменшилися на 1,8 мільйона барелів. Опитані агентством Reuters аналітики очікували більш слабкого зниження показника – на 435 тисяч барелів.
Трейдери також чекають статистики від міненерго США з комерційних запасів нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 31 березня, яка буде опублікована пізніше в середу.
На думку опитаних агентством експертів, індикатор знизився на 0,53 мільйона барелів, або на 0,09%, до 533,47 мільйона барелів. Аналітики вважають, що трейдерам потрібно буде звернути увагу на дані щодо запасів нафтопродуктів. “Необхідно пильно стежити за (даними статистики по – ред.) запасів нафтопродуктів, тому що вони (запаси – ред.) сильно впали за останні тижні”, – цитує агентство аналітика Commerzbank Карстена Фріча (Carsten Fritsch).
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас