МВФ оприлюднив меморандум України за програмою EFF — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ оприлюднив меморандум України за програмою EFF

Казна та Політика
1065
Міжнародний валютний фонд (МВФ) у вівторок на своєму сайті оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику України в рамках третього перегляду програми розширеного фінансування EFF.
Англійська текст документа практично ідентичний українському, який 13 березня опублікувала на своєму сайті партії “Батьківщина”: у кількох місцях відкориговані терміни виконання ряду заходів.
Крім того, опубліковані англомовні матеріали містять додатковий лист від 29 березня, підписаний президентом, прем’єром, міністром фінансів і главою Нацбанку України, в якому вони описують вплив на ситуацію в зв’язку з блокадою неконтрольованих територій і рішенням Фонду відкласти розгляд питання про виділення 4-го траншу кредиту EFF на $ 1 млрд, попередньо призначеного на 20 березня.
Менеджмент Фонду погодився з думкою української влади, що вплив блокади на економічну, фінансову і бюджетну ситуацію буде керованим, зазначив розблокування російських банків і рекомендував раді директорів прийняти позитивне рішення. Зокрема, МВФ погодився з проханням Києва не брати до уваги факт виконання або невиконання домовленостей, термін виконання яких закінчувалося в кінці березня.
Оприлюднені Фондом матеріали також містять три окремі дослідження: корупції та її впливу на економічне зростання; необхідності реформування пенсійної системи України з рекомендацією поступово підвищити пенсійний вік до 63-65 років (для чоловіків до 2026 року, для жінок – до 2031 року); а також переходу до інфляційного таргетування і поліпшення грошово-кредитної політики.
Як повідомлялося, опозиція неодноразово вимагала від уряду оприлюднити текст Меморандуму з МВФ за програмою EFF.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас