Україна зобов'язується перед МВФ монетизувати житлові субсидії населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зобов'язується перед МВФ монетизувати житлові субсидії населенню

Казна та Політика
1479
Україна взяла на себе зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом до кінця серпня 2017 року монетизувати житлові субсидії та пільги для того, щоб приватні газові трейдери могли конкурувати з Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” на постачання газу населенню.
Про це йдеться в тексті меморандуму про співпрацю України і МВФ.
“Ми продовжимо свої зусилля з підвищення адресності соціальної допомоги, посилимо стимулювання домогосподарств до ощадливості і продовжимо здійснювати витрати в межах бюджетних лімітів”, – йдеться у ньому.
До кінця липня 2017 року Україна зобов’язується переглянути систему комунальних субсидій домогосподарствам (КСД) для поліпшення адресності; ввести коригування соціальних норм в непікові місяці протягом опалювального сезону; і застосувати тариф на розподіл газу та опалення на основі потужності, який дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці.
Зміни вступлять в силу з 1 травня 2017 року, і це дозволить обмежити витрати на субсидії по оплаті комунальних послуг 47 млрд гривень в 2017 році.
Крім того, до кінця серпня 2017 року Україна обіцяє прийняти постанову Кабінету Міністрів про монетизацію допомоги в рамках субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні компаній.
Також планується скасувати схеми, за якими домогосподарства можуть здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців – у розстрочку.
Як повідомлялося, у 2016 році Україна взяла на себе зобов’язання перед МВФ до кінця жовтня запровадити тимчасовий механізм щоквартального перегляду роздрібних цін на природний газ для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) у разі зміни ціни імпортного паритету більш ніж на 10%, а також провести перше таке коригування (за необхідності) з 1 січня 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас