Російська митниця підтвердила призупинення експорту скрапленого газу до України і низки країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська митниця підтвердила призупинення експорту скрапленого газу до України і низки країн

Енергетика
934
Російська Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ (ФСТЕК) з 1 квітня припинила декларування скрапленого газу в усіх напрямках.
Про це російських постачальників ЗВГ повідомила митна служба.
«Для розміщення вантажу під митну процедуру експорту необхідно представити дозвіл ФСТЕК. Про порядок отримання дозволу та документи, необхідні для цього, дивіться Постанову 517 від 15.08.2005 р.», – йдеться в повідомленні митниці. Для ведення експортної діяльності необхідно отримання дозволу виробника в ФСТЕК, але на даний момент ФСТЕК тільки формує пакет документів, необхідний для отримання дозволу на відвантаження кожної партії.
«Отримання ж самого дозволу може зайняти від двох до восьми тижнів», – розповіли в російському офісі одного з найбільших світових трейдерів. Виробники повідомляють, що відвантаження зупинилися не тільки в українському напрямку: «Система вимагає дозвіл ФСТЕК при відвантаженнях як в Україну, так і в Польщу, і в Угорщину, тощо». Низка українських операторів повідомляють, що вони підготували документи для постачальника за аналогією з поставками ДТ.
Вони стосуються призначення цієї продукції і підтверджують, що вона не буде поставлятися військовим. При цьому оператори відзначають, що з певними затримками, але вдається доставити ресурс, який вже пройшов митне оформлення.
Про обмеження на експорт російського ЗВГ в Україну стало відомо напередодні. Як повідомили експерту російські компанії – експортери скрапленого газу в Україну, минулого тижня у Міністерстві енергетики РФ має відбутися нарада, на якій могло обговорюватися питання обмеження експорту енергоносіїв в Україну.
За матеріалами:
oilnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас