Держслужба зайнятості в Україні підлаштується під бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держслужба зайнятості в Україні підлаштується під бізнес

Казна та Політика
472
Українські підприємства будуть диктувати біржам праці, які саме фахівці їм потрібні. Днями Держслужба зайнятості, Об’єднання організацій роботодавців та Федерація роботодавців підписали меморандум, що передбачає більш тісне співробітництво у справі підготовки персоналу. У структурі Держслужби зайнятості на рівні областей створюються спеціальні підрозділи, які будуть збирати інформацію про реальні потреби місцевих ринків праці і шукати потрібні кадри.
“Наприклад, центральні офіси великих торгових мереж знаходяться, як правило, в столиці. І як буде розвиватися мережа в регіонах, знає тільки топ-менеджмент. Співпрацюючи з бізнесом, ми намагаємося спрогнозувати попит хоча б на короткострокову перспективу не тільки в ритейлі чи сфері послуг, а і у виробничому секторі, у тому числі аграрних холдингах”, — повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості (ДСЗ) Валерій Ярошенко.
За його словами, служба вже системно працює з найбільшими державними підприємствами — “Укрзалізницею”, “Укроборонпромом”, “Укроборонсервісом”. На черзі — торгівля, послуги і виробництво.
“Підприємствам доводиться переорієнтовуватися на нові ринки збуту і, відповідно, змінювати вимоги до кадрів. Ми бачимо сильний дисбаланс на ринку праці: технічні професії втрачають свою привабливість в очах молоді”, — розповів член президії Ради ФРУ Сергій Біленький.
Бізнесу не вистачає кваліфікованих інженерних кадрів. У тому числі для обслуговування агропідприємств. “Немає навіть агрономів з досвідом роботи. Вузи не дослухаються до вимог реального ринку праці, і зв’язок між теоретичним і практичним навчанням втрачено. Тому наша служба намагається бути максимально корисною роботодавцю”, — каже Ярошенко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас