Тютюновий монополіст попросив захисту у Порошенка й Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тютюновий монополіст попросив захисту у Порошенка й Авакова

Фондовий ринок
1708
Бенефіціари тютюнового дистриб’ютора “Тедіс-Україна”, якого підозрюють в ухиленні від податків і фінансуванні тероризму, звернулися до вищого керівництва України, щоб захистити свої інтереси. Про це повідомили в самій компанії.
“У зв’язку з ситуацією, що склалася на тютюновому ринку України, іноземні власники значної частини української компанії TEDIS Ukraine Річард Даксбері і Річард Доріан Фенхальц звернулися до президента України Петра Порошенка, генерального прокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з метою забезпечення захисту інтересів закордонних інвесторів і їхнього бізнесу в Україні”, – наголошується в повідомленні компанії.
Бенефіціари “Тедіса” попереджають, що ситуація “може послужити серйозним негативним сигналом всім іноземним інвесторам, які вкладають свій капітал в українську економіку”.
“Ми закликаємо вас, пане президенте, відновити справедливий баланс інтересів між бізнесом і урядом, з тим, щоб компанія TEDIS Ukraine змогла якомога швидше відновити свою діяльність в інтересах усіх зацікавлених сторін”, – заявили власники у своєму зверненні до Порошенка.
У “Тедіс” підкреслюють, що всі без винятку банківські рахунки компанії були арештовані. Також було вилучено товар, орієнтовна вартість якого перевищує 1 млрд грн. “Як наслідок, це фактично паралізувало діяльність компанії. Якщо така ситуація триватиме, це вплине на бізнес, його комерційних партнерів, добробут його працівників і, в кінцевому підсумку, на наші інвестиції”, – відзначають в компанії.
Нагадаємо, в кінці березня силовики викрили схему особливо великої несплати податків та незаконного виведення мільярдів гривень з України через компанію “Тедіс”. У тому числі компанію звинувачують у фінансуванні тероризму. Однак TEDIS Ukraine заперечує всі звинувачення Генеральної прокуратури.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас