Китайські вчені розробили всепогодні сонячні елементи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені розробили всепогодні сонячні елементи

Енергетика
1352
Вчені Океанського університету Китаю розробили сонячні елементи з особливого люмінесцентного матеріалу, здатного виробляти електрику не тільки вдень, але і вночі або під час хмарності.
Китайські вчені пролили нове світло на високоефективне виробництво електрики в умовах поганої видимості, під час дощу, туману, імли або вночі, говорить Тан Цюньвей, керівник групи дослідників.
Команда вчених під керівництвом Тана і їхні колеги з Університету Юньнань розробили сонячні панелі з люмінофора з тривалим післясвітінням (LPP), які можуть запасати сонячне світло вдень і збирати його в темряві, повідомляє China Daily.
«Тільки частково видиме світло може бути поглинене, а потім перетворене на електрику. Але LPP здатний запасати сонячну енергію з непоглинутої і ближньої інфрачервоної області світла, а вночі випускати монохроматичне видиме світло, — каже Тан. — Світло, що випускається, поглинається заново і перетворюється на електрику, дозволяючи виробляти енергію вдень і вночі».
Поява сонячних елементів, що працюють при будь-якій погоді і видимості, відкриє шлях до революції у створенні фотоелементів і до зниження цін на вироблення електрики з сонячного світла, переконаний Тан.
Рекордної для звичайних сонячних панелей з монокристалічного кремнію ефективності домоглися нещодавно японські вчені з компанії Kaneka. Їх ККД склав 26,3%. Це стало можливо завдяки застосуванню технологію гетеропереходу, при якій позитивні і негативні заряди не залишають батарею, а з’єднуються і виробляють тепло.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас