Плата за газ внаслідок впровадження абонплати за його розподіл не збільшиться – Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плата за газ внаслідок впровадження абонплати за його розподіл не збільшиться – Розенко

Особисті фінанси
2719
Плата за газ внаслідок введення абонплати за його розподіл не збільшиться, запевнив віце-прем’єр-міністр України.
“У вартість газу, яка зафіксована урядом на рівні 6879 грн за кубічний метр, вже входить ця абонплата, і збільшення ціни на газ до кінця року не передбачається”, – цитує П. Розенко прес-служба віце-прем’єра.
За його словами, необхідність відокремлення вартості за газ як товар і витрат на його доставку і розподіл серед споживачів зафіксована в ухваленому парламентом законі “Про ринок природного газу”.
“В законі “Про ринок природного газу”, який прийняла Верховна Рада України, зафіксовано, що ціна на транспортування газу повинна бути відділена від вартості самого газу. Тобто в даному випадку НКРЕКП просто формально виконала закон і розрахувала вартість транспортування газу”, – наводяться в повідомленні слова П. Розенка.
Він зазначив, що абонплата не є новим платежем, а вартість за газ, яка була раніше, тепер буде розбита на 2 платежі.
“Це абсолютно не призведе до збільшення платіжок. На сьогоднішній день ціна на газ зафіксована на рівні 6879 грн, і жодних підстав для збільшення ціни на газ, на житлово-комунальні послуги я не бачу”, – зазначив віце-прем’єр-міністр.
Як повідомлялося, 28 березня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), ввела в дію з квітня абонентську плату за розподіл газу.
За рішенням НКРЕКП, кожен споживач буде щомісяця платити за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної здатності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. Водночас, ціна закуповуваного абонентом газу вже не буде включати вартість транспортування і розподілу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас