Приватбанк у лютому декларував прибуток 2,4 млрд грн на тлі скорочення резервів - АУБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк у лютому декларував прибуток 2,4 млрд грн на тлі скорочення резервів - АУБ

Фондовий ринок
759
За даними Асоціації українських банків, у лютому Приватбанк задекларував прибуток 2,43 млрд грн. Як наслідок, з урахуванням 1,4 млрд грн збитку в січні, фінрезультат за перші два місяці 2017 року був позитивним – на рівні 1,03 млрд грн.
Це відбулося на фоні скорочення резервів під заборгованість клієнтів у лютому на 752,4 млн грн (до 173,98 млрд грн) після зростання на 13,7 млрд грн у січні.
Нагадаємо, торік Приватбанк зафіксував рекордний збиток в історії банківської системи України – 135,3 млрд грн. НБУ не виключав, що Приватбанк може отримати збиток і в 2017 році. Водночас глава правління цього держбанку Олександр Шлапак зазначав, що за умови повної капіталізації, при зменшенні депозитних і кредитних ставок «Приват» не буде збитковим у 2017 році
Глава НБУ Валерія Гонтарева в середині березня повідомляла, що Нацбанк отримав лист від Приватбанку щодо потреби в докапіталізації. За неофіційними даними, йшлося про понад 10 млрд грн. Мінфін уже витратив на докапіталізацію Приватбанку 116,8 млрд грн (це без врахування відсоткових витрат по відповідним держоблігаціям у грудні-березні).
О. Шлапак наголошував, що лише докапіталізація за рахунок держави може бути джерелом виплат для кримських вкладників Приватбанку (сума їх вкладів – близько 10 млрд грн; О. Шлапак наполягає, що кошти мають повертатися тим кримським вкладникам, які не прийняли російське громадянство). Також банкір не виключав, що «Привату» після аудиту знадобиться додаткове резервування, у т.ч. під кіпрські активи (на що потрібна буде докапіталізація на 14 млрд грн).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас