Tesla Ілона Маска: озвучено цінність технології для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla Ілона Маска: озвучено цінність технології для українців

Фондовий ринок
1507
Технології Tesla, зокрема, потужні накопичувачі енергії, могли б істотно допомогти у вирішенні головної проблеми, з якою стикається енергосистема України: проблеми нестачі потужностей для регулювання.
Про це розповів президент Енергетичної асоціації України Василь Котко.
“Одна з ключових проблем нашої енергетики – це недостатність регулюючих потужностей для згладжування графіка навантаження, зокрема, пікових навантажень”, – сказав він.
У цьому контексті Котко пояснив: “У нас існує єдина енергетична система. Використання всіх споживачів і генерація всієї електроенергії відбувається одномоментно. Споживання електроенергії протягом доби нерівномірне – вночі провали споживання, а вечорами – пік навантаження. Сонячні та вітрові електростанції непередбачувані або малопередбачувані з точки зору графіка навантаження, оскільки залежать від неконтрольованих явищ: сховалося сонце за хмару, або є вітер. Як тільки виникає такий провал в енергетиці, хтось повинен його виправити”.
За його словами, сьогодні основними накопичувачами енергії є гідроелектростанції, які “вночі накопичують гідроенергію, а в моменти пікових навантажень за командою диспетчера її скидають”.
Окрім цього, Котко зауважив, що проблема з регулюючими потужностями “особливо загострилася в умовах дефіциту вугілля, оскільки теплові станції у нас також виконують функції з регулювання”.
У контексті технологій Tesla він сказав: “Накопичувачі Маска відрізняються великою потужністю. За часів надлишку енергії в мережі вони можуть накопичувати енергію, а в моменти, коли виникають проблеми з генерацією, – видавати. Якщо вони будуть дешевшими, ніж будівництво нових гідроакумулювальних станцій або нових теплових потужностей для підтримки регулювання, їх цілком можна використовувати”, – резюмував він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас