Апеляційний суд не зняв арешт з "Гулівера", з його власника ФГВФО хоче стягнути 942 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд не зняв арешт з "Гулівера", з його власника ФГВФО хоче стягнути 942 млн

Фондовий ринок
598
21 березня Апеляційний суд м. Києва відмовився задовольнити апеляційну скаргу ТОВ «Три О» та лишив без змін ухвалу слідчого судді Голосіївського суду м. Києва від 12 січня, якою в рамках кримінального провадження №12016100000001609 (виділене з №42016100000000558, обидва – щодо банкрутства банку «Михайлівський») було задоволено клопотання прокуратури м. Києва та накладено арешт (із забороною відчуження, розпорядження нерухомим майном) на торгівельно-офісний комплекс «Гуллівер» площею 151,8 тис. кв. м., який належить ТОВ “Три О”.
Представник ТОВ «Три О» в апеляційному суді серед іншого висловлював думку, що в клопотанні прокурора та доданих до нього матеріалів не наведено жодних норм закону чи правочинів, в силу яких ТОВ «ТРИ О» повинна нести цивільну відповідальність за шкоду, завдану діями (бездіяльністю) підозрюваного (екс-в.о. глави правління банку «Михайлівський»).
Крім того, апелянт оцінював як помилкові висновки слідчого судді щодо співрозмірності арештованого майна розміру завданої кримінальним правопорушенням шкоди. Він вказував, що згідно зі звітом ТОВ «Кредитне Брокерське Агентство» про оцінку комплексу, його вартість становить 6,29 млрд грн, що майже у сім разів перевищує розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, який вказаний у цивільному позові, заявленому банком «Михайлівський».
Також представник «Три О» звертав увагу, що торговельно-офісний комплекс передано ТОВ «Три О» в іпотеку держбанкам в забезпечення зобов`язань ТОВ «Три О» перед банками за укладеними між ними кредитним договором [за даними держреєстру речових прав на нерухоме майно, «Гуллівер» передано в заставу Ощадбанку та Укрексімбанку під консорціумний кредит на 441 млн дол (з яких 352,8 млн дол – від Ощадбанку; 88,2 млн дол – від Укрексімбанку) з погашенням до 30.11.2025, – ред.].
Натомість Апеляційний суд м. Києва серед іншого вказав на те, що згідно з одним з епізодів матеріалів кримінального провадження, 19 травня (тобто перед визнанням неплатоспроможним) банк «Михайлівський» надав кредити для низки компаній (ТОВ «Омега Компані Лтд», ТОВ «Максі-Пром Сервіс», ТОВ «Валькірія Сервіс», ТОВ «Ярос Груп», ТОВ «Альфа-Інвест Сервіс», ТОВ «Олімпік Пром Сервіс», ТОВ «Капітал-Буд Груп», ТОВ «Атлантіс Буд Груп») на 941 млн грн.
У цей же день отримані кошти були спрямовані позичальниками через ТОВ «Профіт Юніон», ТОВ «Ініціатива Груп», з призначенням платежів «надання фінансової допомоги» та «купівля-продаж цінних паперів», на погашення заборгованості існуючих позичальників (ТОВ «Лізингова компанія «Ельдорадо», ТОВ «ЗД Транс», ТОВ «Алекса Груп», ТОВ «Альянс Транссервіс», ТОВ «Альянс Новобуд», ТОВ «Технополіс 15», ТОВ «Центр сприяння бізнесу «ПІК», ТОВ «Александрія», ТОВ «Компанія Інтер-Профіт», ТОВ «Мікрокредитний центр БМ» за 19-ма кредитними договорами на 941 млн грн. При цьому, як зазначається, було виведено забезпечення за зазначеними кредитами вартістю 2,15 млрд грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас