Новий акціонер "Сбербанку" пояснив, чому не хоче працювати в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий акціонер "Сбербанку" пояснив, чому не хоче працювати в Росії

Фондовий ринок
2389
Купівля української “доньки” російського Сбербанка латвійським Norvik Banka відбудеться у рамках обміну з російським Вятка Банк, при цьому банк і далі активно працюватиме з уже сформованою клієнтською базою.
Про це Громадському повідомив акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Григорій Гусельніков.
“Буде швидше за все обмін активами за цією угодою. Norvik змінюватиме російський банк на український. Ми, на жаль, або на щастя, не зможемо собі дозволити мати банк там і там. І відверто кажучи, я росіян не ображаю, але відкрито говорю – в Росії (працювати – ред.) не хочемо. Тому ми будемо обмінюватися, і частково це буде угода-обмін”, – сказав Гусельніков.
Він пояснив, що таке рішення обміняти Вятка Банк на українську “доньку” російського Сбербанка пов’язане з тим, що в Росії важко вести бізнес.
“Можливість виходу з російського ринку теж хороша справа, ми йдемо з “жирнішого” ринку на можливо бідніший ринок, але я вважаю, що перспективніший”, – зазначив Гусельніков.
Він також сказав, що знає про всі проблеми з українською “донькою” російського Сбербанка, але робитиме все, щоб зберегти діючу клієнтську базу, а також залучити нових фізичних і юридичних осіб.
“Для того, щоб банк дотримувався всіх потенційних вимог і норм у рамках угоди, ми всі ці резерви створимо. Далі ми працюватимемо і розвиватимемося. Цілком зрозуміло, що в останні роки можливості розвитку цього банку були обмежені, і ми плануємо досить прозору іноземну раду директорів для того, щоб показати незалежність цього банку як частини фінансової групи Норвік. Ми також плануємо активніше працювати з фізособами і підприємствами, плануємо як зберегти діючу клієнтську базу, так і залучити нових клієнтів як фіз-, так і юросіб”, – додав Гусельников.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас