Японська компанія виробляє авіапаливо з водоростей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія виробляє авіапаливо з водоростей

Енергетика
317
Компанія Euglena у партнерстві з японською авіакомпанією All Nippon Airways побудує в місті Йокогама завод, на якому буде щорічно проводитися до 33 000 галонів реактивного біопалива з водоростей.
«Кожен, хто вперше чує цю ідею, каже, що це просто божевілля, — розповів виданню CNN засновник компанії Euglena Міцура Ідзумо. — Однак з точки зору науки і технологій […] це дуже просто».
З порошку висушених морських водоростей можна виробити паливо, яке за своїми хімічними властивостями дуже схоже на гас. Завод, який компанія будує неподалік від двох найбільших японських аеропортів, буде виробляти до 5 барелів «зеленого палива» на день, говорить Ідзумо.
До 2020 року підприємець планує збільшити масштаби виробництва у чотири рази, а також відкрити ще одну фабрику з переробки водоростей. Тим не менш, навіть такого обсягу буде недостатньо, щоб повністю перевести літаки на новий вид палива: екстракт можна буде застосовувати тільки в суміші зі звичайним паливом і для обмеженої кількості рейсів.
Пошуки альтернативи реактивному паливу для літаків ведуться вченими досить давно, бо при його використанні виділяється велика кількість вуглекислого газу. Згідно з останнім дослідженням NASA, найекологічнішим видом біопалива може стати суміш складних ефірів жирних кислот, отриманих з рослинної олії камелії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас