Прокуратура розслідує махінації на 30 млн гривень з коштами "Укртрансгазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура розслідує махінації на 30 млн гривень з коштами "Укртрансгазу"

Кримінал
216
Прокуратура міста Києва підозрює ТОВНВП “Горизонт” в отриманні злочинним шляхом від ПАТ “Укртрансгаз” 32,61 млн гривень на інженерно-геодезичні роботи, з яких було викрадено 30,23 млн гривень державних коштів.
Повідомляється, що в січні минулого року за результатами тендеру “Укртрансгаз” замовив підприємству розробку документації із землеустрою вартістю 40,69 млн гривень. За даними слідства, в січні-листопаді 2016 “Укртрансгаз” заплатив фірмі “НВП “Горизонт” 29,9 млн гривень, яка перерахувала кошти ряду підприємств з ознаками фіктивності.
Ці юрособи не замовляли жодних інженерно-геодезичних робіт у фізичних або юридичних осіб, які не мають в штаті відповідних фахівців і необхідного обладнання, мають одноосібний керівний і засновницький склад, мінімальний статутний фонд, юридична адреса знаходиться за адресою масової реєстрації.
Загальна сума склала 32,61 млн гривень, що, на думку слідства, за допомогою підприємств-транзитерів призвело до розкрадання держкоштів та відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, на 30,23 млн гривень. Нагадаємо, раніше правління НАК “Нафтогаз України” за погодженням з наглядовою радою проголосувало за відставку президента ПАТ “Укртрансгаз” Ігоря Прокопіва.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас